ELEKTRİKLİ ÇİT MAKİNESİ KURULUM
1. 1 metre uzunluktaki (farklı boyutlarda da olabilir.) ağaç kazıkları 10 cm kadar toprağa çakın.
1.a) Kazıklar 5x5 boyutundan daha dar olmasın. İzolatörler vidalandığından böylece kazıklar yarılmaz.
1.b) Kazıkların aralıkları 5-6 metreden fazla olmasın böylece, sarkma, esneme yapmaz.
2. İzolatörleri kullanıma göre ağaç kazıklarınıza vidalamaya başlayın. (Kullanım için EK-A görseline bakabilirsiniz. Domuz, besicilik v.s. ne için kullanılacaksa ona uygun olarak tek ya da çift sıra uygulayın.)
3. Makinenizi uygun bir yere kurun. Kırmızı bölümdeki vidayı çıkarın ve ipinizin ucundaki pabucu vidaya geçirin. Pabucu taktıktan sonra çıkardığınız vidayı üzerine yeniden vidalayın.
4. Makinenizdeki siyah vidayı aynı şekilde açın ve topraklama kablosunun ucundaki pabucu buraya geçirin ve vidayı yeniden vidalayın. Topraklama kablosunun ucundaki metali tamamen toprağa gömün ve toprağa bir bardak kadar su dökün.
- 9. Makinenizi akşamları çalıştırmak istiyorsanız 2 konumuna getirin. Sensör hava karardığında devreye girer ve sadece hava kararınca çalışır. 1 konumuna getirirseniz makine sürekli çalışır.DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER
- Makinenizi yaz ayları dışında da kullanacaksanız bu aylarda güneş az olduğu için mutlaka 2 konumunda çalıştırın. Böylece, gündüzleri akü şarj edecek ve akşamları çalışarak daha az enerji harcayacaktır.
- Makine, akü ve panel bağlantılarında + ve – uçlara çok dikkat etmelisiniz aksi halde cihazınızı yakabilirsiniz.
- Makinenizi topraklama kablosunu takmadan ve ip bağlantılarını yapmadan boşta çalıştırmayın.
- İpin geçtiği yerlerde kazıkların sırasının altında yaş ot kesinlikle bırakmayın ve tamamını sürekli temizleyin. Aksi halde cihazınız bir süre çalışacak ancak bir süre sonra bobin ya da kart yakacaktır.
- Makineniz çalışıyor ancak telin bazı yerlerinde elektrik yok ise herhangi bir kopukluk var mı diye mutlaka kontrol edin.
- Makine çalışırken uçlarına yaklaşmayın.
- Topraklama telinden asla kıvılcım ya da elektrik çıkmamalı eğer çıkıyorsa topraklama kuru, çürümüş ya da toprağa tam gömülmemiştir.
- Makinenizi mutlaka sudan koruyun. Direkt su ile temas etmesin ya da yağmur almasın. Bunun için şeffaf muşamba ya da şeffaf su bidonu kullanabilirsiniz.
- Makine ile işiniz bittiğinde akünüzü toprağa teması olmayan bir yere kaldırın ve ara ara şarjını kontrol edin ya da şarj edin. Aküler 5-6 gün boş şarj ile kaldığında tamamen ölebilir ve akülerin garantisi olmadığını unutmayın.
- Güneş panelinizi arada ıslak bir bez ile silebilirsiniz. Böylece, paneliniz daha net güneş alacak ve verimli çalışacaktır.